Massale luchtaanval op energie-infrastructuur Oekraïne

2 juni 2024

Rusland heeft gisterennacht weer een spervuur ​​van raketten en drones afgevoerd bij een grootschalige luchtaanval op energiefaciliteiten in Oekraïne. Volgens Oekraïense functionarissen is de infrastructuur in vijf regio’s beschadigd.

Sinds maart heeft Rusland zijn bombardementen op de Oekraïense energie-infrastructuur opgevoerd, waardoor het grootste deel van de thermische energie- en waterkrachtopwekking wordt uitgeschakeld, stroomuitval wordt veroorzaakt en de import van elektriciteit naar recordhoogtes wordt gestuwd.

Stichting Eyes on Ukraine koopt brengt noodbatterijen en generatoren naar het Oekrainse verzet. Helpt u mee!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]