Zweden levert groot hulppakket met radarvliegtuigen

31 mei 2024

Zweden zal Oekraïne een geheel nieuw vermogen verschaffen om zijn collectieve luchtverdediging te versterken. Het pakket van meer dan 1 miljard euro zal tegemoetkomen aan de prioritaire behoeften van Oekraïne. De behoeften van Oekraïne blijven immens en Rusland oefent momenteel druk uit op verschillende fronten, door zijn luchtaanvallen op zowel militaire als civiele objecten te intensiveren.

De Zweedse regering zal Oekraïne daarom opnieuw een recordpakket militaire steun bieden. De steun van Zweden zal bijdragen aan de versterking van de gezamenlijke militaire capaciteit van Oekraïne. Zweden zal 2 Airborne Surveillance and Control-vliegtuigen (ASC 890) naar Oekraïne sturen en zo zijn luchtverdedigingsvermogen versterken. Zweden zal zijn volledige voorraad gepantserde rupsvoertuigen (PBV 302) doneren ter ondersteuning van de wederopbouw van nieuwe Oekraïense brigades. Zweden zal ook artilleriemunitie en middelen doneren voor het onderhoud van eerder gedoneerd materieel. Sinds de brutale agressieoorlog van Rusland in februari 2022 begon, heeft Zweden 43,5 miljard Zweedse kronen aan steun verstrekt.

Werk mee aan het beschermen van onze waarden!

.

.


Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]