Belgie levert dertig F-16 vliegtuigen

29 mei 2024

België heeft een gedurfd besluit genomen: in totaal zullen dertig F-16’s aan Oekraïne geleverd worden. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib maakte dit ambitieuze plan bekend op Bel-RTL. Hiermee gaat België veel verder dan de eerdere belofte van maximaal vier vliegtuigen.

Het eerste gevechtsvliegtuig wordt nog dit jaar geleverd, aldus Lahbib. De federale regering had zich reeds geëngageerd om, indien mogelijk, een eerste F-16 in 2024 te leveren. Dit alles is mogelijk doordat België nieuwe F-35’s heeft aangekocht.

President Poetin kan zijn borst natmaken, want deze nieuwe wending versterkt Oekraïne aanzienlijk in de lopende conflicten. De F-16’s staan bekend om hun veelzijdigheid en kracht, en kunnen het tij in het voordeel van Oekraïne keren. Dit besluit benadrukt België’s vastberadenheid om Oekraïne te steunen en een krachtig signaal af te geven aan Rusland. België zet een stevige stap in de internationale arena, vastbesloten om vrede en veiligheid te bevorderen. Deze ontwikkeling zal ongetwijfeld grote invloed hebben op de dynamiek van het conflict en de toekomst van Europa.

Help mee tirannie te verdrijven!

.

.

 

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]