Ruimteradar Rusland vernietigd

27 mei 2024

Minstens zes door de VS geleverde ATACMS ballistische raketten hebben donderdagavond een communicatiecentrum geraakt dat wordt gebruikt door het Russische leger op de Krim, aldus berichten.

Het lokale Telegram-kanaal Crimean Wind meldde vrijdag dat de troepen van Kiev donderdagavond militaire installaties op de Krim hebben aangevallen. Minstens zes ATACMS ballistische raketten troffen een communicatiecentrum dat door het Russische leger wordt gebruikt en dat “een radioantenne van een ruimteobservatiestation” huisvest, aldus het bericht.

De aanvallen op de Krim zijn in de loop van de invasie van Oekraïne door de Russische president Vladimir Poetin, die in februari 2022 begon, opgevoerd in een poging van Kiev om het schiereiland in de Zwarte Zee terug te veroveren. De regio werd in 2014 door Moskou geannexeerd.
.
Help mee Putin te stoppen!
.
.
.

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]