Aanval op drukke doe-het-zelfzaak

25 mei 2024

Het aantal burgerdoden als gevolg van Russische aanvallen op een drukke doe-het-zelfzaak in de Oost-Oekraïense stad Charkiv is gestegen tot zestien. Volgens de burgemeester waren zo’n 120 mensen in de winkel toen de projectielen insloegen.

Reddingswerkers zoeken in het verkoolde puin nog naar lichamen. Er zouden ook 43 mensen gewond zijn geraakt.

Charkiv, de tweede stad van Oekraïne, ligt in de buurt van de grens met Rusland. De Russische strijdkrachten voeren een offensief uit in de omliggende regio.

Strijd mee tegen onrecht!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]