Ebrahim Raisi Slager van Teheran verongelukt

20 mei 2024

Tweede Kamerleden laten weten niet rouwig te zijn om de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, die is omgekomen door een helikoptercrash. Zij benadrukken de misdaden van het autoritaire en streng islamitische Iraanse regime. Meerdere Kamerleden wijzen daarbij op zijn bijnaam: ‘de slager van Teheran’ vanwege zijn grote aandeel bij executies . Raisi werd beschouwd als een aartsconservatieve hardliner.

Poetin heeft zijn condoleances overgebracht aan Iran. Hij spreekt van een “grote tragedie” voor het Iraanse volk. Raisi was volgens Poetin “een echte vriend van Rusland”. “Hij heeft grote inspanningen geleverd om de betrekkingen tussen Rusland en Iran tot het niveau van strategisch partnerschap te brengen”.

Raisi steunde Ruslands oorlog, oa met drones die onschuldige Oekrainse kinderen vermoorden. Laten wij ook zeggen dat we er niet rouwig om zijn.

Help mee in de strijd tegen onrecht!

.

.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]