Grote Russische aanval mislukt

4 april 2024

Afgelopen weekend tijdens de koude ochtend, werd een grootschalige Russische aanval gelanceerd in de richting van Avdiivka. Een menigte van 36 tanks en 12 BMP’s denderde voort, als een woeste horde. Het leek een episch schouwspel te worden, een triomfantelijke mars door de velden.

Maar zoals het lot zou hebben, waren de Russen niets meer dan marionetten van hun eigen overschatting. De Oekraïense verdedigingslinie, geleid door de 25e Luchttransportdivisie, wachtte hen op met koele vastberadenheid.

De Russische tanks, op zoek naar prooi, kwamen vast te zitten in de modder van de realiteit. Terwijl hun kanonnen donderden en hun motoren bulderden, wisten ze niet dat hun ondergang al nabij was.

Met precisie en moed bestookten de Oekraïense troepen hun overmoedige vijand. Explosies verlichtten de hemel als vuurwerk op oudejaarsavond. Tanks werden tot schroot herleid, hun stalen pantser doorboord.

De rook trok langzaam op, onthullend een surrealistisch tafereel van vernietiging. De Russische troepen, eens zo trots en zelfverzekerd, waren nu niets meer dan verslagen soldaten, omringd door de wrakstukken van hun eigen ambitie.

De beelden van het slagveld vertelden het verhaal van een domme aanval, van een overmoedige agressor die de kracht van zijn tegenstander onderschatte. Voor Rusland betekende dit weer een pijnlijke les in nederigheid, terwijl de Oekraïense troepen hun vastberadenheid en effectiviteit in het verdedigen van hun grondgebied eens te meer bewezen.

Strijd mee tegen de tiran Putin!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 12 mei 2024

    Gisteren heeft E.o.U weer 2 terrein auto’s naar de verdedigers van de Oekraïne kunnen sturen. Wij willen de donoren hier hartelijk voor bedanken. De laatste maanden hebben we veel auto’s voordelig kunnen inkopen en transporteren. Naastdat deze auto’s zeer gewild zijn , is het voor de helden bemoedigend om vanuit ngo,s materieel te krijgen. Regelmatig [...]

  • 11 mei 2024

    De Russische president Vladimir Poetin heeft plannen gemaakt om enkele NAVO-landen, meer bepaald in het oosten van Europa, aan te vallen. Dat beweert het hoofd van de Poolse militaire contraspionage. Poetin zou “een mini-operatie tegen een van de Baltische staten” hebben voorbereid, zegt Jarosław Strozyk in een interview met de Poolse krant ‘Dziennik Gazeta Prawna’. [...]

  • 10 mei 2024

    Oekraïense aanvallen op Russische olieraffinaderijen leiden tot een daling (!) van de olieprijzen op de wereldmarkt, en minder inkomsten voor Poetin, schrijft gerenommeerd Amerikaans tijdschrift Foreignaffairs.com. De zorgen van Washington over de energiemarkten blijken misplaatst. De schokken beïnvloeden het vermogen van Rusland om ruwe olie om te zetten in brandstof, maar de export van ruwe [...]