18 doden door Russische luchtaanvallen door het land

24 januari 2024

Bij Russische luchtaanvallen op meer dan 200 doelen in Oekraïne zijn 18 doden gevallen en meer dan 130 mensen gewond geraakt.  Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gezegd in een videotoespraak. Afgelopen nacht voerden Rusland aanvallen uit op meerdere Oekraïense steden, waaronder Charkiv en Kiev. De straten zijn bezaaid met brokstukken en verwrongen staal, te midden van het puin zoeken familieleden naar overlevenden. En troost in elkaars armen. De littekens zullen blijven, diep geworteld in de ziel van een land dat wanhopig vecht voor zijn prille democratie.

Laten we dit onrecht bestrijden!

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]