Zweedse regering roept burgers op zich schrap te zetten voor oorlog

13 januari 2024

Net als Nederland moet Zweden ook voorbereid zijn op een conflict met Rusland. Dat was de boodschap die Carl-Oskar Bohlin, de Zweedse minister van Civiele Defensie, de burgers luid en duidelijk wilde laten weten. De heer Bohlin sprak onlangs op de conferentie Folk Och Forsvar (ruwweg vertaald als de conferentie ‘Samenleving en Defensie’) in Salen. Daar besprak hij de noodzaak van oorlogsgereedheid in het land en zei: “Velen hebben het al voor me gezegd, maar laat ik het zeggen met de kracht van mijn ambt – er zou een oorlog kunnen komen in Zweden”.

Nederland moet serieus rekening houden met een gewapend conflict met Rusland. Dat geldt zowel voor het leger, als voor de samenleving, zegt de baas van de Nederlandse Landstrijdkrachten Martin Wijnen vorige maand in een interview met De Telegraaf.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 20 februari 2024

    De Oekraïense luchtmacht heeft de afgelopen dagen niet minder dan zes Russische straaljagers en bommenwerpers heeft neergeschoten in het zuidoosten van het land. Dit is ons land, onze lucht. Bedankt voor het harde werk, wordt vervolgd.” Die boodschap bracht luitenant-generaal Nikolaj Olesjtsjoek, commandant van de Oekraïense luchtmacht, vanochtend naar buiten. Hij bevestigde daarmee de berichten [...]

  • 19 februari 2024

    Stichting Eyes on Ukraine is geboren uit de dringende noodzaak om de helden van Oekraïne te ondersteunen, de mannen en vrouwen die onvermoeibaar vechten voor de waarden van democratie, vrijheid en het vrije woord. Terwijl veel organisaties zich richten op het helpen van burgers, wat ook goed is, begrijpt Eyes on Ukraine dat het ondersteunen [...]

  • 17 februari 2024

    Volledig uitgeruste DJI Mavic 2 Enterprise Advanced thermische drone voor ontmijner Kevin Raison van The Sunflower Project. Kevin zal deze drone gebruiken om mijnen en UXO's te detecteren bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer metalen en kunststoffen in een ander tempo opwarmen en afkoelen dan de omgeving. De set bestaat uit de drone, smart controller, RTK [...]