Zweedse regering roept burgers op zich schrap te zetten voor oorlog

13 januari 2024

Net als Nederland moet Zweden ook voorbereid zijn op een conflict met Rusland. Dat was de boodschap die Carl-Oskar Bohlin, de Zweedse minister van Civiele Defensie, de burgers luid en duidelijk wilde laten weten. De heer Bohlin sprak onlangs op de conferentie Folk Och Forsvar (ruwweg vertaald als de conferentie ‘Samenleving en Defensie’) in Salen. Daar besprak hij de noodzaak van oorlogsgereedheid in het land en zei: “Velen hebben het al voor me gezegd, maar laat ik het zeggen met de kracht van mijn ambt – er zou een oorlog kunnen komen in Zweden”.

Nederland moet serieus rekening houden met een gewapend conflict met Rusland. Dat geldt zowel voor het leger, als voor de samenleving, zegt de baas van de Nederlandse Landstrijdkrachten Martin Wijnen vorige maand in een interview met De Telegraaf.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]