Borodyanka

8 oktober 2022

Toen Russische troepen naar Kyiv optrokken, werd Borodyanka, die zich op een strategisch belangrijke weg naar de hoofdstad bevond, het doelwit van talrijke vijandelijke aanvallen. Als gevolg van luchtaanvallen werden veel bewoners levend begraven. Het Russische leger gebruikte ook clustermunitie en raketten van de Tornado- en Uragan-systemen om huizen te vernietigen. Bewoners verborgen zich 38 dagen lang in kelders tot 26 maart 2022. Toen de Russische colonnes door de stad trokken, schoten de soldaten op elk open raam. Er wordt uitgegaan van minstens 200 doden. Onder het puin werden 41 dode lichamen gevonden.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow