Stad Makariv in de regio Kyiv | Voor 40 procent verwoest

15 september 2022

De stad Makariv in de Kyiv regio was 34 dagen lang bezet – van 27 februari tot 1 april 2022.
Na de ontruiming werden 132 lichamen van vermoorde mensen gevonden, die niet zijn begraven. Velen van hen werden in het hoofd geschoten, hun handen op de rug gebonden of vertoonden tekenen van marteling. Vóór de oorlog woonden er ongeveer 10.000 mensen in Makariv, en veel woongebouwen, kleuterscholen en een ziekenhuis werden verwoest. Volgens voorlopige schattingen van de lokale autoriteiten is de stad voor ongeveer 40 procent verwoest.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 20 februari 2024

    De Oekraïense luchtmacht heeft de afgelopen dagen niet minder dan zes Russische straaljagers en bommenwerpers heeft neergeschoten in het zuidoosten van het land. Dit is ons land, onze lucht. Bedankt voor het harde werk, wordt vervolgd.” Die boodschap bracht luitenant-generaal Nikolaj Olesjtsjoek, commandant van de Oekraïense luchtmacht, vanochtend naar buiten. Hij bevestigde daarmee de berichten [...]

  • 19 februari 2024

    Stichting Eyes on Ukraine is geboren uit de dringende noodzaak om de helden van Oekraïne te ondersteunen, de mannen en vrouwen die onvermoeibaar vechten voor de waarden van democratie, vrijheid en het vrije woord. Terwijl veel organisaties zich richten op het helpen van burgers, wat ook goed is, begrijpt Eyes on Ukraine dat het ondersteunen [...]

  • 17 februari 2024

    Volledig uitgeruste DJI Mavic 2 Enterprise Advanced thermische drone voor ontmijner Kevin Raison van The Sunflower Project. Kevin zal deze drone gebruiken om mijnen en UXO's te detecteren bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer metalen en kunststoffen in een ander tempo opwarmen en afkoelen dan de omgeving. De set bestaat uit de drone, smart controller, RTK [...]