Stad Makariv in de regio Kyiv | Voor 40 procent verwoest

15 september 2022

De stad Makariv in de Kyiv regio was 34 dagen lang bezet – van 27 februari tot 1 april 2022.
Na de ontruiming werden 132 lichamen van vermoorde mensen gevonden, die niet zijn begraven. Velen van hen werden in het hoofd geschoten, hun handen op de rug gebonden of vertoonden tekenen van marteling. Vóór de oorlog woonden er ongeveer 10.000 mensen in Makariv, en veel woongebouwen, kleuterscholen en een ziekenhuis werden verwoest. Volgens voorlopige schattingen van de lokale autoriteiten is de stad voor ongeveer 40 procent verwoest.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]