Update 26 april

26 april 2022

We hebben weer 57 drones afgeleverd in Oekraïne, maakt een totaal van nu 346 ogen in de Oekraïense lucht. Dit keer naast 32 DJIs ook 25 Autels, een drone die flink duurder is, maar verder en langer kan vliegen. Deze upgrade naar Autel hebben we gedaan in samenwerking met een sponsor, die het verschil in prijs heeft bijgelegd.
En we hebben ook veel andere zaken gedoneerd gekregen, zoals honderden tourniquets, voor het stoppen van bloedingen. Ook hebben we een compleet wagenpark meegenomen, twee busjes en drie SUV’s, die we daar achter hebben gelaten voor vervoer van voeding en gewonden aan het front. We reden dus in konvooi, wat de grensovergang bepaald niet makkelijker maakte, maar who needs makkelijk. En terug met de trein, we mochten instappen in de gratis slaaptrein van het Rode Kruis, van de Oekraïnse grens tot Hannover, met bed en eten en drinken. Super geregeld, dus dank aan het Rode Kruis. En ook dank aan onze medechauffeurs Larisa Kijów, Jeroen Köller, Dmitry Bekirov, Ton de Boer en Alexander Kluchkovsky! En natuurlijk aan alle donateurs!
Momenteel zijn we, in overleg met technici in Oekraïne en hier, aan het onderzoeken of we zelf drones kunnen gaan maken, dmv 3D-printen/lasercutten. Dan kan er makkelijker een aanpassing worden gedaan, zoals een infraroodcamera of een sterkere motor/accu voor grotere afstanden. Dus misschien gaan we volgende keer met onderdelen rijden in plaats van met hele drones. Maar hoe dan ook rijden we graag over twee weken weer, met uw steun, want donaties zijn nog altijd de motor van het project!
Overigens: we krijgen veel berichten van gebruik van de drones, bijvoorbeeld rond de kerncentrale wordt gesurveilleerd met onze drones.

Gerelateerde berichten