Kunstenaarscollectief stuurt 60 drones naar Oekraïne | Tubantia

28 maart 2022

Kunstenaarscollectief Black Brick stuurt vanuit Enschede 60 drones naar Oekraïne: ‘Eyes in the sky’

Zestig drones worden door kunstenaarscollectief Black Brick in de kelder van Warp Technopolis gereedgemaakt voor vertrek naar Oekraïne. Net als bij de 187 drones van de eerste batch begin maart, maakt het team wederom een leger ‘eyes in the sky’ klaar voor surveillance aan het front. „Zo worden oorlogsmisdaden vastgelegd.”

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]