Vertalen
Landingspage drones (militairen)2023-04-13T09:13:57+00:00

Kom in actie!

Kom in actie!

Lisa nog met haar moeder. Anderhalf uur later kwam het meisje om bij de aanslag op de stad Vinnytsja. © Istagram/AP

Lisa nog met haar moeder. Anderhalf uur later kwam het meisje om bij de aanslag op de stad Vinnytsja. © Istagram/AP

Eyes on Ukraïne bij Radio NPO 1

Stichting Eyes on Ukraine was onlangs te gast bij de Nederlandse Radio NPO 1 om te praten over hun doel om zoveel mogelijk drones te doneren aan Oekraïne. Deze stichting heeft als missie om de veiligheid en het welzijn van de Oekraïense bevolking te verbeteren door middel van het inzetten van drones voor surveillance en reddingsoperaties.

Waarom drones?

Ook nu nog zien we overal filmpjes van burgers die filmen met hun smartphone, wat lastig en gevaarlijk is. Als je met een telefoon filmt, moet je in de buurt zijn, dan kun je gezien en beschoten worden. Een drone wordt op afstand bestuurd en de operator kan worden verborgen, wat veel veiliger is. Een luchtfoto geeft ook een overzicht van zowel de situatie als de details. De drones worden gevraagd door de Oekraïners.

DJI Mini 2 drones

Vanwege gevoeligheid voor elektronische storing gebruiken we DJI Mini 2 niet meer] De drones die we gebruiken (DJI Mini 2 of vergelijkbaar) geven op 80 meter hoogte nog steeds een scherp beeld, dus ze zijn niet makkelijk uit de lucht geschoten, op die hoogte zijn ze nauwelijks te zien. En zullen ze nog steeds proberen ze neer te schieten, dan zullen er minder kogels zijn voor andere doelen. Het zijn lichtgewicht drones en dus alleen geschikt om mee te filmen en niet bijvoorbeeld als wapen.

Duizend
Drones
Doel

Duizend
Drones
Doel

Laatste
Updates
Oekraïne

Laatste
Updates
Oekraïne

Wij hebben als doel om duizend drones te doneren voor de oorlog in Oekraïne en we noemen het ons DDD-initiatief .

Om dit doel te bereiken hebben we uw hulp nodig. U kunt ons steunen door geld te doneren of een drone te schenken.

Doe mee en help ons om ons DDD-doel te behalen!

Resultaten

Totaal opgehaald

> €655.000

Aantal generatoren

1284kw

Duizend Drones Doel

663/1000

Terreinauto’s geleverd

15

Doneer op uw manier!

De oorlog in Ukraine heeft al veel te lang geduurd en heeft talloze slachtoffers geëist.
Het is tijd om onze steun te bieden aan de mensen die getroffen zijn door dit conflict. Uw donaties kunnen een groot verschil maken in het leven van degenen die het zwaarst getroffen zijn.

Maandelijks doneren

Uw donatie zal bijdragen aan het leveren van essentiële middelen en een betere toekomst aan degenen die deze het hardst nodig hebben.

U kunt zelf kiezen welk bedrag uw wilt doneren.

De maandelijkse donatie kan op ieder moment worden stopgezet.

Doneer een drone

Door te doneren aan ons initiatief, kunt u helpen bij het verminderen van de impact van conflicten en het redden van levens.

[gravityform id=”5″ title=”false” description=”false” ajax=”false” /]

Doneer een medkit

Met uw steun kunnen we ervoor zorgen dat deze medkits worden verstrekt aan degenen die het meest kwetsbaar zijn en het meest behoefte hebben aan medische hulp.

[gravityform id=”10″ title=”false” description=”false” ajax=”false” /]

Doneer een generator

Door te doneren draagt u bij aan het bieden van noodstroom in geval van stroomuitval.

[gravityform id=”9″ title=”false” description=”false” ajax=”false” /]

Doneer een terreinauto

Als u zelf een terreinwagen bezit, kunt u deze ook doneren. Het schenken van een voertuig is een geweldige manier om Eyes on Ukraine te ondersteunen voor de slachtoffers in nood.

[gravityform id=”7″ title=”false” description=”false” ajax=”false” /]

Vrije keuze donatie

De stichting besteed het geld aan meest noodzakelijke behoefte.

[gravityform id=”8″ title=”false” description=”false” ajax=”false” /]

Veelgestelde vragen

Waarom doen jullie dit, naast de gezamenlijke actie van 555? Is de opvang van vluchtelingen, met voedsel en onderdak, niet belangrijker?2023-03-02T15:26:32+00:00

De 555-actie richt zich op hulp aan slachtoffers. Die hulp is natuurlijk essentieel, maar het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Wij willen graag steun bieden aan lokale mensen die zich (nu nog) geen slachtoffer voelen maar strijden voor goede verslaglegging, zodat de waarheid niet sneuvelt. Onze contacten zijn burgers op strategische plekken door het hele land, en lokale journalisten en militairen.

Wat kunnen de drones?2023-03-02T15:26:17+00:00

Het zijn kleine drones (ongeveer zo groot als een merel) met hele goede camera’s. Ze kunnen tot 100 meter hoog scherpe beelden maken van zaken op de grond. Ze zijn op die hoogte nauwelijks te zien en moeilijk te raken. De bestuurder van de drone (op afstand), is minder kwetsbaar dan wanneer er bijvoorbeeld wordt gefilmd met een mobiele telefoon. De drones kunnen geen extra gewicht dragen, dus vervoer van wapens is niet mogelijk. We ontvingen twee berichten dat er DJI apparatuur is beschoten met artillerie. Dat beschouwen we als winst, want het gebruikte artilleriemateriaal is heel wat kostbaarder dan onze drones. Dus laat het gebruikt worden tegen drones in plaats van tegen mensen. We brengen nieuwe drones.

Lopen de drone-bestuurders risico?2023-03-02T15:27:02+00:00

Ja. En dat weten ze. De drones zijn te traceren, dat is aan te passen via software-hacks, maar dat is nooit 100% waterdicht. We informeren de gebruikers en helpen bij het hacken van de software. Wij beantwoorden aan een vraag vanuit Oekraïne, en we doen dat zo veilig mogelijk.

Zijn er al beelden te zien van de drones?2023-03-02T15:27:25+00:00

De drones zijn van de gebruikers, dus wij gaan niet over de beelden. Maar je ziet de dronebeelden overal op video-websites, nieuwsplatforms en social media. We weten dat veel beelden niet direct worden verspreid, niet zolang deze nuttig kunnen zijn voor het Russische leger. We stellen alle gebruikers veilige servers beschikbaar, om beeldmateriaal op te slaan.

Hoe weten jullie dat de drones goed terecht komen?2023-03-02T15:28:08+00:00

We werken intensief samen met een Oekraïens reisbureau. Dit reisbureau is sinds het begin van de oorlog verhuisd van Kyiv naar Lviv, en verblijft nu in een hotel. Ze doen feitelijk hetzelfde werk als in vredestijd: het vervoeren van mensen en spullen. Van onze Nederlandse kant wordt al heel lang met het reisbureau samengewerkt. Zij doen de distributie binnen Oekraïne. We krijgen, sinds de eerste distributies, veel verzoeken voor drones. Het reisbureau probeert zo goed mogelijk aan die vraag te voldoen. We kunnen niet 100% zeker zeggen dat elke drone goed terecht komt, maar binnen de huidige situatie is dit de beste manier die er is.

Is er nog wel internetverbinding in de oorlogszones?2023-03-02T15:29:23+00:00

Er is in het grootste deel van Oekraïne nog 3G. Ook zijn er alternatieven, we nemen ook Starlink sets mee, voor satelliet-internet. Hiernaast slaan de drones de beelden op een SD kaartje op. Deze kunnen worden vervoerd naar een plek waar nog wel internet is.

Is het niet lastig Oekraïne binnen te komen met de drones?2023-03-02T15:29:47+00:00

Ja, dat is zeker lastig, ook met de hulp van het reisbureau moest er flink gepraat worden aan de grens. We hebben aanbevelingsbrieven van Oekraïense hoogwaardigheidsbekleders bij ons, dat helpt, maar dan nog is het een tijdrovend.

Hoe is jullie financiële structuur?2023-03-02T15:30:11+00:00

Alle kosten voor logistiek en overhead worden gedragen door het Oekraïense reisbureau waar we mee samenwerken. Dus elke euro die er wordt gedoneerd gaat naar drones. We hebben net een stichting opgericht en een ANBI-status aangevraagd. Omdat we snel wilden beginnen liepen de donaties de afgelopen weken via de bankrekening van een van ons.

Nemen jullie ook iets anders mee dan drones?2023-03-02T15:31:04+00:00

We krijgen diverse dingen aangeboden, dat wordt zeer gewaardeerd. Powerbanks, Starlink sets (internet via de satelliet), tourniquets (om bloedingen te stoppen). Ook krijgen we donaties voor SUV’s, die worden gebruikt voor transport van voeding en gewonden aan het front. En af en toe krijgen we een helm of een kogelvrij vest, dat is ook welkom. Van alles wat wordt aangeboden en niet kan doden, beoordelen we of het zinvol is voor activisten, militairen of journalisten daar. En zoja dan nemen we het graag mee.

Hebben jullie nog hulp nodig?2023-03-02T15:31:30+00:00

Naast donaties en mensen die kunnen helpen meer donaties te krijgen (ben je of ken je een influencer op social media, of een journalist) zoeken we nog contacten om makkelijker aan Starlink sets te komen. Aggregaten zijn ook zeer gewenst, mocht u er nog een paar hebben staan. Wat betreft chauffeurs en programmeurs zijn we helemaal op orde. Advies is altijd welkom op ons emailadres.

Hoelang gaan jullie door?2023-03-02T15:31:58+00:00

Op dit moment worden meer drones gevraagd (en zeer gewaardeerd) door de mensen daar en zolang dat het geval is gaan we door. En wanneer we stoppen, om welke reden dan ook, kopen we van het restbedrag toerniquets.

Kan ik 2e hands spullen doneren?2023-04-06T12:15:41+00:00

Bent u op zoek naar een manier om uw oude spullen een nieuw leven te geven? Wilt u een bijdrage leveren aan een goed doel? Overweeg dan om uw tweedehands spullen te doneren aan Eyes on Ukraine!

Wij accepteren allerlei soorten spullen, waaronder auto’s, drones en generatoren. Als u geïnteresseerd bent in het doneren van een SUV-terreinwagen, dan vragen wij u om er rekening mee te houden dat de auto 4 wiel aangedreven moet zijn en bij voorkeur een handschakeling en Diesel heeft. Dit is van groot belang voor de reisomstandigheden in Oekraïne, waar onze organisatie actief is.

Daarnaast hebben wij ook interesse in tweedehands drones in goede staat. Als u een drone wilt doneren, neem dan contact op met ons via drone@eyesonukraine.eu en vermeld daarbij de staat van de drone en andere relevante informatie.

Als u geïnteresseerd bent om te doneren, neem dan contact met ons op via ons e-mailadres donate@eyesonukraine.eu. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer dat vermeld staat op onze website.

Door uw spullen te doneren aan Eyes on Ukraine helpt u ons om onze humanitaire missie voort te zetten. Uw donatie kan een groot verschil maken voor de mensen in Oekraïne die onze hulp nodig hebben. Bedankt voor uw steun!

Oproep vrijwilligerswerk2023-04-18T14:29:13+00:00

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen met het vinden van publiciteit en sponsors voor onze organisatie. We geloven dat deze extra ondersteuning ons in staat zal stellen om nog meer mensen te bereiken en onze missie te versterken.

Daarnaast zijn we ook op zoek naar vrijwilligers met ervaring in het inkopen van tweedehands terreinauto’s. Dit is een belangrijk onderdeel van onze organisatie en we zijn op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij het vinden van betrouwbare en betaalbare voertuigen.

Als vrijwilliger bij onze organisatie kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan ons werk en de gemeenschap. We zijn dankbaar voor elke vorm van ondersteuning die we kunnen krijgen.

Als u interesse heeft om ons te helpen, neem dan alsjeblieft contact met ons op. We kijken er naar uit om van u te horen!

 

ANBI Eyes on Ukraine: Is mijn donatie aftrekbaar van de inkomstenbelasting?2023-04-14T08:12:44+00:00

Lees hier meer over op https://eyesonukraine.eu/anbi/

Stichting
ANBI

Eyes on Ukraine is een stichting ANBI. Alle kosten voor organisatie en transport worden gedragen door het sponsorbedrijf en vrijwilligers.

Met elke euro die u stort worden drones, generatoren, medtkits etc. gekocht.

Titel

Ga naar de bovenkant